top of page
  • Forfatters billedeAshraf T.E

Kreatin


1️⃣Hvad er det:

Når vi bevæger os bruger vi ATP, som er vores musklers energi ressource. Kreatin hjælper os med hurtigere at regenerere ATP, og derved vil vi kunne f.eks. udføre et sæt mere af en øvelse, eller løfte lidt tungere vægt.


2️⃣Hvad er dets effekt:

Øget energi, som vil betyde flere gentagelser, eller at du kan tage en tungere vægt, hvilket betyder øget muskelmasse eller styrke udvikling.


3️⃣Formål: At øge maksimal kropsstyrke (som kan lede til øget muskelmuskelmasse/præstation))


4️⃣Bivirkninger:

🔸Øget kropsvægt

🔸Diarre (hvis du indtager for meget)

🔸Et enkelt studie fandt en sammenhæng mellem kreatin, og et hormon, der kan øge hårtab. Der er dog ikke blevet noget lignende studie siden da, og derved kan der ikke konkluderes at kreatin øger hårtab


5️⃣Hvem bør indtage det:

Enhver, der gerne vil blive større eller stærkere (generelt øge sin præstation), og som er begyndt f.eks. at sidde fast ved den samme vægt, han/hun plejer at tage.


6️⃣Hvordan bør det indtages?

Nogle gør brug af en ’’hurtig fase’’, hvor de indtager 20 gram kreatin, 5-7 dage i streg, og dernæst indtager 3-5 gram om dagen for at vedligeholde det øget kreatin niveau. Andre starter bare med 3-5 gram om dagen fra start af.

Begge måder at indtage det på giver ens resultater.


7️⃣Er det pengene værd?

Ja, kreatin er et af de mest undersøgte supplementer nogensinde, og der er dokumenteret effekt af det. Ikke alle responderer dog på den øget mængde af kreatin, men der er i hvert fald dokumenteret effekt af det.


8️⃣Hvad gør jeg?

Jeg har aldrig indtaget kreatin, fordi jeg dengang aldrig fandt det relevant, da jeg altid blev stærkere med tiden. Jeg har dog overvejet det i en periode nu, bare for at se hvilken effekt det ville have på mig.

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page