top of page
  • Forfatters billedeAshraf T.E

Fat burner1️⃣Hvad er det: Fiskeolie består af det man kalder omega-3 fedtsyrer, som er essentielle fedtsyrer, som ikke kan blive produceret af kroppen og derfor skal indtages igennem kosten.


2️⃣Hvad er dets effekt:

🔹Stabiliserer hjerterytmen, så der er en lavere risiko for hjerterytmeforstyrrelser.

🔹Udvider blodkarrene så både det systoliske og diastoliske blodtryk falder.

🔹Modvirker blodets sammenklumpning evne og forebygger blodpropper.

🔹Dæmper betændelse i bl.a. blodkar og modvirker derfor risikoen for åreforkalkning.


3️⃣Formål: Sundhedsmæssige årsager, som f.eks. ovenstående.


Bivirkninger:

🔹Fiskesmagende opstød og forbigående løs afføring, især ved høje doser..

🔹Blodet bliver mere tyndtflydende, hvilket kan forlænge blødningstiden, især ved høje doser. Det kan give tendens til blå mærker og næseblødning.


4️⃣Hvem bør indtage det:

Alle personer kan indtage det, men især personer, der ikke spiser fisk. Dog bør vi tilstræbe alle sammen generelt at indtage mere fisk.


5️⃣Er det pengene værd?

Studier viser, at der ikke er nogen effekt af et dagligt tilskud af omega-3 fiskeolie i forhold til at forebygge hjerte-kar-sygdom hos raske og personer med høj risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme.


At indtage fiskeolie igennem pille form er bedre end slet ikke at få det, men man bør tilstræbe at få fiskeolie igennem kosten.


Dette kan dog være et problem for f.eks. folk der cutter, hvor det vil være lettere at få fiskeolien gennem piller, da fede fisk indeholder en del kalorier


6️⃣Hvad gør jeg?

Jeg er desværre rigtig dårlig til at spise fisk, og spiser kun tun primært. Selv den mængde tun jeg får er stadig ikke nok, så jeg supplerer med fiskeolie i kapsel form. Er man muslim, jøde, sikh eller vegetar bør man dog være opmærksom på at mange fiskeoliekapsler indeholder gelatine fra f.eks. gris, kalv eller okse. Er man interesseret i et godt mærke, kan jeg sagtens anbefale et!

34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Fiskeolie

コメント


bottom of page