top of page
  • Forfatters billedeAshraf T.E

Proteinpulver1️⃣Hvad er det: Protein er en af tre energiressourcer i kroppen. Protein består af nogle små komponenter, som man kalder aminosyrer. Kroppen skal kun bruge 21 forskellige aminosyrer og af de 21 kan kroppen selv producere 12 af dem. De resterende 9 (som man kalder essentielle aminosyrer) bliver man nødt til at få igennem kosten.


2️⃣Hvad er dets effekt: Protein er med til at opbygge muskelmasse (og andre funktioner) og er essentielt for alle mennesker, men især folk, der træner. Når vi styrketræner, nedbryder vi muskelmasse og får vi ikke den fornødne mængde mad ( især protein) vil det være kontraeffektivt.


3️⃣Formål: Det er anbefalet for den almindelig borger at få 0.8 gram protein per kilogram kropsvægt, men for personer, der styrketræner varierer tallet alt mellem 1,6 – 2.4 gram protein per kilogram kropsvægt. For at nå den mængde kan man supplere med protein pulver.


4️⃣Bivirkninger: Er du laktose intolerant bør man overveje det, i hvert fald når man indtager det i kombination med mælk. Personer med nyreproblemer bør ikke indtage en høj protein kost, da det har vist sig at forværre deres problematik.


5️⃣Hvem bør indtage det: Personer, der mangler protein. Hvor meget proteinpulver du bør indtage afhænger fuldstændig af dit daglige behov, og hvor meget protein du skal indtage i løbet af dagen, samt hvad for noget mad du spiser den dag. Du bør altid prioritere normal mad, som indeholder protein, da det vil indeholde mineraler og vitaminer, men du kan supplere med protein shakes, hvis du f.eks. mangler lidt protein i slutningen af dagen.


6️⃣Er det pengene værd? Ja hvis du har svært ved at nå din daglige proteinmængde. Det er dog billiger at købe proteinpulver end en proteindrikke nede i fitness centeret efter hver træning. Proteinpulver er en af de mest velundersøgte supplementer og kan derfor anbefales, hvis der er et behov for det.


7️⃣Hvad gør jeg? Personligt drikker jeg som regel 1-2 shakes om dagen. Jeg drikker altid Bodylabs ’’Strawberry white chocolate", primært fordi den smager godt både med vand og mælk. (jeg er ikke affilieret med Bodylab, jeg synes bare det er det bedste protein pulver)

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Fiskeolie

Comments


bottom of page