top of page
  • Forfatters billedeAshraf T.E

Waist trainer


At få en ‘’hourglass’’ overkrop er noget, som er blevet populariseret de seneste 10 år. Tonsvis af kvinder (og mænd) ser dette som den ideelle kropsfigur for kvinden nutildags, som har betydet at mange kvinder gerne ville opnå denne kropstype.


Med det er popularisering af ’’waist trainere’’ og et korset øget ekstremt meget, da diverse personer med en ’’hourglass’’ overkrop såsom Kim Kardashian, Nicki Minaj m.m , har reklameret for at det har hjulpet dem med at få deres kropsfigur – og ikke at de har diverse balleoperationer, fået fjernet de nederste ribben m.m.


Myte: Waist trainers reducere fedtet omkring din mave - Lad os lægge ud med at fortælle allerede nu – Det er ikke muligt at spot reducere fedt i et område. Du kan ikke udelukkende reducere fedtet omkring dine hofter eller mave. Derudover er sved ikke en indikator for at du har forbrændt ’’fedt’’ i det område. Du kunne tage noget folie omkring din overarm, træne og fjerne det og så vil din arm være fuldstændig våd grundet at du har lagt noget over, og dine svedkirtler har været presset – intet andet. Der er ikke lavet 1 studie på waist trainers udtalelse om at det kan spot reducere fedt – fordi de 1️⃣ Godt ved det ikke er rigtigt 2️⃣ Deres marked er totalt ligeglade om der er studier eller ej.


Waist trainers kan også lægge et ekstremt abdominalt tryk omkring din mave, hvilket kan gøre at du:

1️⃣Ikke kan trække vejret ordenligt under din træning og muligvis føre til at du besvimer.

2️⃣Trykket kan gøre du ikke kan få væske ned på grund af trykket og dehydrere.

3️⃣Du kan muligvis få det man kalder reflux (Halsbrand/sure opstød) grundet det abdominale tryk

4️⃣Samtlige læger fortæller at waist trainere kan skade dine organer, påvirke din fordøjelse og give mavesmerter

5️⃣Ved at have et eller andet støttende omkring din mavemuskulatur, tyder det også på at det faktisk svækker din core fremfor at styrke den.


Alt i alt giver det ingen mening at investere penge, tid eller sundhed i. Hvis du synes din waist trainer hjælper dig med at stabilisere din core i øvelser eller holdning, så brug et vægtbælte, der faktisk er opfundet til at gøre det, og er dokumenteret at kunne hjælpe dig

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page