top of page
  • Forfatters billedeAshraf T.E

Massagepistol


1️⃣Hvad er det: En massagepistol er som navnet fortæller: En pistolformet maskine med et(eller flere) forskellige hoveder, som har til formål at give massage.


Måden hvorpå en massagepistol fungerer er at massage indebærer tryk. Tryk fra hænderne (massage) eller fra en maskine, overdøver de fibre, som giver smerte, og derfor kan det virke smertelindrende (og ikke smertefiksende). Derudover bliver der ved tryk udgivet hormoner, som også giver en rar fornemmelse i kroppen.


2️⃣Formål: Formålet med maskinen er at give smertelindring eller øge restitutionen.


Hvad man bør pointere ud er nok ligesom for foamrolleren:

Årsagen til du oplever muskelømhed skyldes at du har lavet et arbejde, som har været uvant for din krop. Enten fordi du har prøvet noget nyt eller gjort noget, som du ikke har gjort i lang tid. Muskelømhed går væk af sig selv indenfor 24-72 timer, og er derfor ikke noget farligt.


I henhold til restitution er der vigtigere parametre at fokusere på såsom søvn, stress, kost, træningsmængde og volumen og træningspas. Hvis de faktorer er fuldstændig optimeret, og du har brug for noget ekstraordinært kan en foamroller eller massagepistol anvendes. De vil dog ikke reducere din ømhed signifikant.


3️⃣Hvad er dets effekt: Pistolen giver en masse små hurtige slag, som skaber en trykkende fornemmelse omkring arealet den bliver brugt på. Nogle finder den rart andre føler det gør ’’ondt på den gode måde’’


4️⃣Bivirkninger: Ingen udover mulig pengespild? Overanvendelse af udstyret kan derudover muligvis give blåmærker


5️⃣Hvem bør anvende den: Som nævnt tidligere er massagepistolen udelukkende smertelindrende og ikke fiksende. Er det fordi du har et ømt punkt et sted på kroppen, og gerne vil ramme det specifikt kan en massagepistol bruges, men du kan lige så godt tage en tennisbold og pres ind imod arealet, og det vil have nogenlunde samme effekt.


6️⃣Er det pengene værd: I min optik – Nej


7️⃣Hvad gør jeg: Jeg kan ligesom alle andre, føle det er mega rart og afspændende at få massage, men alle mine muskelømheder er gået væk efter ro på 1-3 dage, og alle mine skadesproblematikker er blevet fikset ved hjælp af styrketræning – ikke en maskine.

32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page